PATALOM

Intézmények
« vissza
KÖRJEGYZŐI TÁJÉKOZTATÓ Patalom,...

A hagyományos patalomi Rizsfesztivált idén 2014. augusztus 16-án rendezik meg a falu sportpályáján.

A részletes program tovább »

Mernyei Integrált Szociális Központ

Cím: 7453 Mernye, Petőfi utca 49. szám
Tel: 06 82/457-073
Email: mernyei.szockozpont@gmail.com

Tevékenység:

A Mernyei Integrált Szociális Központot hat település (Mernye, Ecseny, Polány, Magyaratád, Patalom és Szentgáloskér községek) alapította 2009. január elsején, a községek lakosainak egyéni igények szerint történő szociális alapellátása érdekében. A szociális szolgáltató az idősek saját lakókörnyezetben való maradása, a családok kiegyensúlyozottabb életvitele, a konfliktusos helyzetek feloldása, a társadalmi és szociális hátrányok mérséklése érdekében működtetett szolgáltatásokat biztosít.
 
A biztosított alapszolgáltatások: étkeztetés, nappali ellátás (idősek klubja), családsegítés.
Ellátási terület:  Mernye, Ecseny, Polány, Magyaratád, Patalom és Szentgáloskér községek közigazgatási területe.

Étkeztetés: Azoknak a szociálisan rászorult személyeknek a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről történő gondoskodás, akik azt önmaguknak, illetve önmaguknak és eltartottjaik részére tartósan, vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, ideértve azokat is, akik koruk, vagy egészségi állapotuk miatt nem képesek az étkezésről más módon gondoskodni.
 
Nappali ellátás (Idősek klubja): A napközbeni tartózkodás lehetőségének biztosítása 30 fő számára, lehetőség a társas kapcsolatok kezdeményezésére, fenntartására, az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésének biztosítása, igény szerint az ellátottak napközben étkezésének megszervezésére. A klub szolgáltatásai, az étkezés kivételével térítésmentesek.

Családsegítés: A családsegítő szolgálat feladatai közé tartozik a humánjellegű civil kezdeményezések támogatása és ösztönzése, az önkormányzat kötelező feladatának nem minősülő ellátások megszervezése, új szociális ellátások/speciális ellátások bevezetésének kezdeményezése.

A családsegítő szolgálat feladata továbbá a szociális és a lélektani válságkezelés (krízisintervenció), az egyének és családtagok kapcsolatkészségének javítása (konzultáció), az életminőséget javító szolgáltatásokhoz és ellátásokhoz való hozzáférés segítése, a természetbeni és anyagi támogatások közvetítése.
A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot a Kaposváron és környékén levő...

Főoldal | Bemutatkozunk | Önkormányzat | Ügyintéző | Intézmények | Civil szervezetek | Fotógaléria | Fontos linkek
Copyright © 2009 Integranet Kft.
Főoldal Sport Rizsfesztivál Riszfesztivál